Незабравим 15 годишен юбилей на ЛК Евридика

Залата на клуб-ресторант „Рубят”- Пловдив бе препълнена от многобройните гости дошли да уважат юбилейното тържество на клуба – 15 години от създаването му.

Тук бяха представители на ръководството на Дистрикт кабинета на Дистрикт 130 България начело с г-н Марин Филин – Дистрикт Управител.

Да уважат юбилея бяха дошли и представители на Лайънс клубовете от страната : ЛК „София - Средец”, ЛК „София -Свети Иван Рилски”, ЛК „София -Свети Йоан”, ЛК „Хасково”, ЛК „Стара Загора – Тракия”,

ЛК „ Ст. Загора –Августа”, представители ла ЛК от Пловдив - „Филипополис” и „Пловдив”, представители на ротарианските клубове в Пловдив , на „Соро оптимист” – Пловдив, представители на клуб „Round Table”- Пловдив, както и много наши приятели подкрепящи идеите на Лайънс движението. Сред нас бе и г-жа Мариана Чолакова – член на ЛК „Евридика” и бивш негов президент- Почетен конслул на Германия за България, която допринесе много и за избирането на Пловдив за Европейска столица на културата .

Имаше много поздравителни адреси – от ЛК „Пазарджик”, ЛК „София – Диамант” от нашите Лайънс приятелки от побратимен ия ни турски клуб от гр. Ескишехир Турция – „Копрубашъ”.

В своето слово Президентът на клуба за 2014/2015 г. приветства гостите и с помощта на представената на видеостена презентация „15 години ЛК –Евридика” запозна присъстващите с по-важните моменти от дейността и живота на клуба, благотворителните акции и участието му в мероприятията на Лайънс движението. Първият президент на клуба -жа Евелина Генкова- Смилянова и активиен действащ негов член сподели моменти от чартирането на клуба – 1999 год.

На втората презентация представена от г-жа Нина Гаргова - Директор на Дом КСУ „Олга Скобелева” бе представена и каузата на партито –Събиране на средства за изграждане и обзавеждане на „Дом за деца от семеен тип” на ул. „Етна” № 5 / Район Южен Пловдив/. На видеоекрана гостите бяха запознати с изградените и обзаведени две къщи от семеен тип в град Пловдив, за които Лайънс клубовете от града участваха активно в набирането на средства.

Вокална група от Дом „Олга Скобелева” изнесе кратка музикална програма, а нашите малки приятели – танцьори от клуб по акробатичен рокендрол „Меджик” ни представиха танците, с които взеха участие в Държавното републиканско първенство по акробатичен рокендрол в Пловдив, на което нашият клуб бе един от спонсорите. В разнообразната музикална програма се включи и без хонорар г-н Орхан Мурад.

Много фирми от град Пловдив бяха спонсори на мероприятието - както за кетъринг, за напитките, така и за големите награди от благотворителната томбола, за което сърдечно им благодарим.

Под звуците на песента „„ Happy birthday” изпята от членовете на клуба – бивши и настоящи, пригласяна от гостите, бе внесена и майсторски изработена и украсена торта от фирма „Хавай.”

 

Дамите от клуба взеха активно участваха в подготовката и провеждането на благотворителното парти. Събраните средства за благотворитеност надвишават 6000 лв., което говори за добре свършена работа.

 

Пенка Пановска

Коментари (0)

Вашият коментар :