OTЧЕТ ЗА РАБОТАТА НА ЛК ЕВРИДИКА ПЛОВДИВ ЗА ПЕРИОДА 2014 / 2015 година

Една от задачите на клуба бе организационното му укрепване и привличане на нови приятели на Лайънс движението. След избора на ново ръководсво на клуба бе проведена акция под надслов „ С дъх на лавандула”. Дамите от клуба посетиха по традиция Казанлъшката розова долина, комплекс „Дамасцена” – с. Скобелево /община Павел баня/ гр. Казанлък , язовир Копринка. В мероприятието освен членове на клуба участваха и наши приятели, подкрепящи Лайънс движението от - градовете Пловдив,

София и Плевен

Пез месец септември в град Ескишехир /Република Турция/ се проведе среща с побратимения ни дамски клуб „Кьопрубашъ”. Проведената среща бе на много високо ниво. На нея присъстваха представители на турски Лайънс клубове от град Екскишехир, председателя на зоната, представители на ръководството на града. Двата клуба обмениха опит за работата си. Дамите съчетаха срещата с посещение на исторически забележителности от Република Турция- гр. Анкара, незабравимата Кападокия, гр. Коня , градът на Настрадин Ходжа – Ашехир, подземният град Каймъклъ, Истанбул.

Вниманието на клуба през месец октомври бе съсредоточено по организацията и провеждането на партито по случай 15 години от основаването на клуба. Всяка една от дамите се включи активно за да бъде то на ниво. Каузата бе – събиране на средства за настаняване на децата от Дом „Олга Скобелева” в среда близка до семейната на улица „Етна” 5. Благодарение на задружните усилия на клуба постигнахме успех. На мултимедия бе показан живота на клуба от създаването му до наши дни.

На втора мултимедия бяха показани другите две къщи в град Пловдив за децата от дома, за които и нашият клуб е допринесъл за обзавеждането им. Показана бе и къщата на улица “Етна 5” , за която ще се събират средствата.

Имаше много спонсори за мероприятието – кетъринга и напитките бяха осигурени от многобройните ни спонсори. За пръв път имахме толкова много гости –около 160 души. А резултата от благотворителността на присъстващите и даренията от други сродни на нас клубове възлезе на 7000 лева, независимо от малкия ни куверт от 30 лв. .

Много хора подкрепиха нашето мероприятие. Гости на тържеството бяха и малките танцьори - представители на клуб „ Меджик” /град Пловдив/ – акробатичен рокендрол.

Нашият клуб бе един от спонсорите на Държавното първенство по акробатичeн рокендрол, който се проведе в края на септември в Пловдив. Ние бяхме особено поласкани от предоставената ни възможност да открием държавното първенство по акробатичен рокендрол.

Клубът работи добре и с кметствата от град Пловдив – особено с кметството от район „Тракия”. По случай деня на „Свети Стилиян” – наричан Детепазител , съвместно с кметство „Тракия”, сдружение „Протягам ти ръка” и „Хлебни къши” – бе проведена акция с деца нуждаещи се от специални грижи – замесване на хляб. Дамите от клуба няма да забравят грейналите от радост личица на децата, че и те могат да вършат полезни дела. Представителки на клуба посетиха също и „Дом за мъже с умствена изостаналост” и участваха с тях заедно в ритуалното замесване на хляб.

За нас – Лайънс клуб „Евридика” е като второ семейство. В клуба цари дружеска и приятелска атмосфера. Традиция в клуба е отпразнуването на рождените дни на родените дами през месеца.

 

 

Месец декември бе наситен с много благотворителни събития..Клубът спонсорира в навечерието на Коледа Пловдивското певчевско дружество „Ангел Букурещлиев” . Представителки на клуба посетиха благотворителния Коледен концерт на дружеството изпълнен с висок професионализъм.

Участвахме и в благотворителната акция организирана от ДИСТРИКТ 130 и МЕТРО. Събраните продукти, препарати и др. в двата хипермаркета МЕТРО бяха поделени между Пловдивските домове – „Мария Луиза” и „Олга Скобелева”.

Посетихме Коледното парти на децата от Дом „Олга Скобелева” и им поднесохме малки подаръци по случай Коледа.

По традиция преди Игнажден клуба провежда благотворителна акция за раздаване на хранителни продукти на социално слаби хора. Тази година мероприятието бе проведено в район „Тракия”. Много спонсори помогнаха за набавянето с хранителни продукти. Социалните работници от кметство „Тракия” ни помогнаха за перфектното организиране на акцията. 20 социално слаби семейства от района получиха пакети с храни и напитки за Коледните празници.

Почти целият клуб взе участие в много добре организраната винарска среща на Лайънс клубовете от страната на Старазагорските минерални бани, организирана от старазагорските Лайънс клубове

През месец януари 2015 г. заедно с другите два Лайънс клуба от Пловдив – „Филипополис” и „Пловдив” бе проведен благотворителен боулинг турнир, а със събраните средства в навечериетио на празника „Свети Валентин” се организира боулинг турнир за децата от домовете „Олга Скобелева” и „Мария Луиза”

Традиция в работата на клуба е провеждането на акция „ЧЕТЕНЕ” в различните училища на град Пловдив.

Тази година акцията се проведе в училище „Йордан Йовков”. В това училище учат не малко деца от Дом „ Олга Скобелева” и Дом „Мария Луиза” Артистката от Държавен куклен театър „Пловдив” Михаела Андонова прочете избрани приказки от ръководството на училището от творчеството на Ангел Каралийчев. Проведена бе и интересна беседа с децата за доброто и злото, за положителните и отрицателните герои в приказките.

На децата дамите от клуба подариха книжки с прочетените приказки.

През месец април представителки на клуба участваха в традиционната вело-щафета организирана от кметство „Тракия” под надслов „Спортувайте за здраве”.

В мероприятието участие взеха и деца на членове от клуба - бъдещите малки „лъвчета”

През април организирахме и съвместна работна среща с дамския лайънс клуб „Тракия” от град Пазарджик. На срещата двата клуба разказаха за своите планове, обмениха интересни идеи за бъдещите си планове.

Представителки на клуба взеха участие в перфектно организираната през април експедиция от ЛК „ХАСКОВО” за събиране на минерали и скъпоценни камъни.

Пролетният благотворителен бал проведен съвместно с ЛК „Филипополис” и ЛК „Пловдив” на 30 април в „Новотел Пловдив” бе голямото събитие на месеца за трите Лайънс клуба.

Трите клуба събраха общо приблизително 8000 лева на този бал. Каузата на бала бе - закупуване на апарат за ранна диагностика на нарушено зрение на при деца над 6 месечна възраст, организиране на безплатна профилактика за децата от пловдивските детски градини. Огромен интерес сред многобройните гости на бала предизвика импровизираната „вечеря на тъмно” за около 10 минути. През това време бе дадена думата на Стефка Стойчева - преподавател в националния център за рехабилитация на слепи, дипломиран филолог, притежател на европейски сертификат за компютърни умения, която ръководеше присъстващите как да се справят в непривичната за тях ситуация.

Събраната сума за каузата бе в резултат на добре организирания благотворителен търг и томбола. За добрия резултат на бала допринесе и добрия синхрон по организацията му от трите пловдивски Лайънс клуба.

Клубът поддържа постоянна връзка с ръководството на Дом „ Олга Скобелева”.Информира ме се непрекъснато за проблемите и нуждите по строителството и обзавеждането на новия дом на улица „Етна” 5 - за който бяха събирани средства на нашето благотворително парти през месец ноември 2014г. .

Дамите от клуба, по покана на ръководството на дом „Олга Скобелева” присъстваха на тържеството на училището в ресторант „ Рицари” , организирано по повод изпращане на 4 мата абитуриенти на дома. Президентът на клуба произнесе кратко приветствие към тях. Поднесени бяха цветя и подаръци във финансово изражение.

Лайънс годината все още не е приключила. Предстои ни участие в официалното откриване

на 1 юни 2015 на дома на улица „Етна” 5.

И разбира се всички очакваме с нетърпение станалото традиция мероприятие „Розобер” в Казанлъшката розова долина, допринасящо за сплотеността ни.

Предстои и официалното приключване на 2014/2015 Лайънс година и предаване шафетата на новото ръководство.

 

 

Президент на клуба за 2014/2015 г.

Пенка Пановска

Коментари (0)

Вашият коментар :