OTЧЕТ ЗА РАБОТАТА НА ЛАЙЪНС КЛУБ „ЕВРИДИКА” ПЛОВДИВ ЗА ПЪРВОТО ПОЛУГОДИЕ НА ЛАЙЪНС 2014/2015 ГОД.

Една от задачите на клуба е организационното му укрепване и привличане на нови приятели на Лайънс движението. След избора на ново ръководсво на клуба бе проведена акция под надслов „ С дъх на лавандула”. Дамите от клуба посетиха по традиция Казанлъшката розова долина, комплекс „Дамасцена” – с. Скобелево /община Павел баня/ гр. Казанлък , язовир Копринка. В мероприятието освен членове на клуба участваха и наши приятели, подкрепящи Лайънс движението от - градовете Пловдив, София и Плевен.

През месец септември в град Ескишехир /Република Турция/ се проведе среща с побратимения ни дамски клуб „Кьопрубашъ”. Проведената среща бе на много високо ниво. На нея присъстваха представители на турски Лайънс клубове от град Екскишехир, председателя на зоната, представители на ръководството на града. Двата клуба обмениха опит за работата си. Дамите съчетаха срещата с посещение на исторически забележителности от Република Турция- гр. Анкара, незабравимата Кападокия, гр. Коня , градът на Настрадин Ходжа – Ашехир, подземният град Каймъклъ, Истанбул.

Вниманието на клуба през месец октомври бе съсредоточено по организацията и провеждането на партито по случай 15 години от основаването на клуба. Всяка една от дамите се включи активно за да бъде то на ниво. Каузата бе – събиране на средства за настаняване на децата от Дом „Олга Скобелева” в среда близка до семейната на улица „Етна” 5. Благодарение на задружните усилия на клуба постигнахме успех. На мултимедия бе показан живота на клуба от създаването му до наши дни.

На втора мултимедия бяха показани другите две къщи в град Пловдив за децата от дома, за които и нашият клуб е допринесъл за обзавеждането им. Показана бе и къщата на Етна 5, за която ще се събират средствата.

Имаше много спонсори за мероприятието – кетъринга и напитките бяха осигурени от многобройните ни спонсори. За пръв път имахме толкова много гости –около 160 души. А резултата от благотворителността на присъстващите и даренията от други сродни на нас клубове възлезе на 7000 лева, независимо от малкия ни куверт от 30 лв. Много хора подкрепиха нашето мероприятие. Гости на тържеството бяха и малките танцьори - представители на клуб „ Меджик” /град Пловдив/ – акробатичен рокендрол.

Нашият клуб бе един от спонсорите на Държавното първенство по акробатичeн рокендрол, който се проведе в края на септември в Пловдив. Ние бяхме особено поласкани от предоставената ни възможност да открием държавното първенство по акробатичен рокендрол.

Клубът работи добре и с кметствата от град Пловдив – особено с кметството от район „Тракия”. По случай деня на „Свети Стилиян” – наричан Детепазител , съвместно с кметство „Тракия”, сдружение „Протягам ти ръка” и „Хлебни къши” – бе проведена акция с деца нуждаещи се от специални грижи – замесване на хляб. Дамите от клуба няма да забравят грейналите от радост личица на децата, че и те могат да вършат полезни дела. Представителки на клуба посетиха също и „Дом за мъже с умствена изостаналост” и участваха с тях заедно в ритуалното замесване на хляб.

За нас – Лайънс клуб „Евридика” е като второ семейство. В клуба цари дружеска и приятелска атмосфера. Традиция в клуба е отпразнуването на рождените дни на родените дами през месеца.

Месец декември бе наситен с много благотворителни събития..Клубът спонсорира в навечерието на Коледа Пловдивското певчевско дружество „Ангел Букурещлиев” . Представителки на клуба посетиха благотворителния Коледен концерт на дружеството изпълнен с висок професионализъм.

Участвахме и в благотворителната акция организирана от ДИСТРИКТ 130 и МЕТРО. Събраните продукти, препарати и др. в двата хипермаркета МЕТРО бяха поделени между Пловдивските домове – „Мария Луиза” и „Олга Скобелева”.

Посетихме Коледното парти на децата от Дом „Олга Скобелева” и им поднесохме малки подаръци послучай Коледа.

По традиция преди Игнажден клуба провежда благотворителна акция за раздаване на хранителни продукти на социално слаби хора. Тази година мероприятието бе проведено в район „Тракия”. Много спонсори помогнаха за набавянето с хранителни продукти. Социалните работници от кметство „Тракия” ни помогнаха за перфектното организиране на акцията. 20 социално слаби семейства от района получиха пакети с храни и напитки за Коледните празници.

Последното мероприятие за месец януари бе участието ни заедно с останалите Пловдивски Лайънс клубове в благотворителния боулинг турнир.

 

 

 

Изготвил информацията

Пенка Пановска

Коментари (0)

Вашият коментар :