Благотворителни предколедни акции на Дамски Лайънс клуб Евридика

Традиция за дамите от дамски ЛК „Евридика”- Пловдив е дните преди Коледа да са дни за благотворителни мероприятия. И тази година традицията бе спазена.

На 16 декември в голямата зала на Историческия музей в Пловдив се проведе Коледен благотворителен концерт на певчевско дружество „Ангел Букурещлиев” – Пловдив. Каузата на концерта бе събиране на помощи за деца в неравностойно положение. Нашият клуб направи дарение на дружеството, с което даде своя принос за развитието на културата в града ни. Самодейците от певчевското дружество изпълниха на професионално ниво своята програма, с което доставиха удоволствие на присъстващите в залата и доказаха, че самодейността в града под тепетата е жива.

Дамите от клуба участваха и в Коледното тържество на децата от Дом „Олга Скобелева”, на който ние сме спонсори и активно ги подкрепяме и в изграждането на Дом за деца от семеен тип на ул. „Етна” №5 , район Южен.

Вече трета година в навечерието на християнския празник „Игнажден”- дамите от клуба организират голяма благотворителна акция, с която се подпомагат хора в неравностойно положение от различните райони на град Пловдив. Тази година благотворителната акция бе в район „Тракия”. Кметът на район „Тракия” и социалните работници към кметството ни оказаха активно съдействие в провеждането на акцията, което допринесе до перфектното й реализиране. Много фирми от град Пловдив спонсорираха нашата инициатива. Торбичките с многобройните хранителни продукти и продукти от първа необходимост зарадваха 20 семейства в неравностойно положение от най-големия район в града ни, а за нас остана удовлетвореността, че сме донесли радост на тези хора и сме спомогнали макар и с малко, за по-весело посрещане на Коледните празници.

 

Пенка Пановска  

 

Коментари (1)

  •   
    Светослав Иванов

    Все така красиви и дейни са жените от ЛК Пловдив Евридика.Поздравления за осъщественото мероприятие. Бъдете все така активни! Приятелски поздрави от ЛК София Св. Иван Рилски

Вашият коментар :